Tothom parla de les noves millores i avenços en el tractament de l’EM. Cada cop es millora, de manera més significativa, la qualitat de vida de tots els pacients diagnosticats. I des d’aquí animem a que així segueixi i a sumar totes les ajudes socials, econòmiques i esforços per a vèncer aquesta malaltia que ens afecta a molts.

images-2

Però previ als tractaments existeix un pas clau i molt important, abans de que al nostre neuròleg ens comuniqui la fatídica i desagradable notícia, que és el diagnòstic de l’EM.

El diagnòstic és clau per a poder tractar correctament aquesta malaltia. El primer pas és la valoració del neuròleg sobre el símptomes destacats que la persona afectada presenta i que mantenen un estreta relació amb altres malalties diferents, però que guarden unes característiques semblants. Es per això que per el bon i correcte diagnòstic de l’EM es realitzen una serie de proves sol·licitades pel nostre neuròleg. Les més comunes són:

  • Analítica: consisteix en una analítica general que aporta paràmetres específics, significatius i molt útils per al posterior diagnòstic.

 

  • Ressonància magnètica:  ens ajuda a obtenir una imatge del cervell i/o de la columna  per ajudar al possible diagnòstic.

 

  • Punció lumbar:  proporciona exàmens del líquid cefaloraquidi.

 

  • Potencials evocats: on s’estudien els diferents estímuls sensorials del Sistema Nerviós.

 

Més informació:

Clínica Universidad de Navarra

Observatorio Esclerosis Múltiple

Mejorar el diagnóstico de la EM

wikipedia

Esclerosis Múltiple Euskadi

 

experienciesmultiples@gmail.com

Anuncis